TV de Boekhorst

Tennisvereniging de Boekhorst, gelegen aan de Ruys de Beerenbroucklaan 4, is met haar +- 1100 leden de grootste vereniging van Noordwijkerhout. Opmerkelijk is dat dit ledenaantal, tegen de landelijke trend in, de laatste jaren is toegenomen. De vereniging, met 13 banen (5 gravel+ en 8 Claytech), staat bekend om de vele gezellige activiteiten en toernooien, georganiseerd door de vele vrijwilligers die de club rijk is. Zo is het open toernooi in juni één van de populairste toernooien in de regio. Vooral voor de jeugd (zo’n 200 jeugdleden) wordt veel gedaan en georganiseerd. Zo is het Open jeugdtoernooi een goed bezocht toernooi. Daarnaast besteedt de vereniging in samenwerking met de trainers veel aandacht aan Tenniskids. Zo wordt er een paar keer per jaar een ROGG-toernooi georganiseerd.

Kenmerkend voor deze club is dat recreatie en prestatietennis hand in hand gaan. De jeugdselectie van de Boekhorst behoort tot de sterkste in de regio en heeft in de afgelopen jaren veel mooie resultaten behaald. Hoogtepunten zijn het jongensteam van de landelijke zondagcompetitie dat in 2013 2e van Nederland werd, en de enorme vertegenwoordiging van Boekhorsters bij de jaarlijkse Leidse Tennis Masters. De jeugd stroomt inmiddels door naar de hogere competitieteams, die op een hoog niveau spelen. Mix 1 op zondag speelt 2e klasse en het eerste herenteam op zaterdag is al twee maal landskampioen geworden in 2010 en 2012.

De trainers van PURE Tennis zijn al jaren verbonden aan de vereniging en mede verantwoordelijk voor de behaalde successen in de loop der jaren. De tennisschool werkt nauw samen met het bestuur en de verschillende commissies. De expertise en kennis van de tennisschool in samenwerking met de enthousiaste vrijwilligers, blijkt een gouden combinatie. Ewout Hinnen is hoofdtrainer op de club en draait samen met Heleen van den Berg en Jeroen Joling de meeste tennislessen. Voor meer informatie over deze fantastische vereniging, bezoek de website.