Trainers

Hieronder een korte beschrijving van de trainers die werkzaam zijn voor PURE Tennis:

Ewout Hinnen

Noordwijker Ewout Hinnen is de oprichter en eigenaar van de tennisschool. Hij begon met tennissen bij Casino in Noordwijk, waar hij vanaf z’n 15e al hielp met lesgeven aan kinderen. Op z’n 16e verhuisd naar TV de Boekhorst, waar hij uitgroeide tot een categorie ‘2’ speler die zich kan meten met de regionale top. Won o.a. de Leidse Tennis Masters in de 7, 5 en 3 en daarna meerdere 2-toernooien in het district. Speelde jarenlang competitie in het hoogste team van de Boekhorst, zowel op zaterdag als zondag. Hielp het eerste mixteam van de 5e naar de 2e klasse en werd met het herenteam op zaterdag twee maal landskampioen. Al 10 jaar is hij trainer van TV de Boekhorst en richtte in oktober 2013 de tennisschool op.

Ewout speelde na het behalen van zijn VWO een half jaar collegetennis in Amerika, waar hij tennis en studie combineerde. Studeerde daarna af aan de Johan Cruijff University in Amsterdam, een HBO opleiding aan de Hogeschool. Volgde daarna nog een Master ‘Business Studies’ aan de Universiteit van Amsterdam’, waar hij in 2012 afstudeerde met een scriptie over sportsponsoring. Als trainer heeft hij ook de nodige ‘bagage’. Behaalde zijn A en B licentie en staat ingeschreven voor de C-opleiding. Volgde daarnaast bijna alle applicatiecursussen van de KNLTB en de workshops Tenniskids 1 en 2.

Naast trainer op TV de Boekhorst is Ewout verantwoordelijk voor de gehele organisatie van PURE Tennis. Hij werkt nauw samen met de besturen en commissies van de verenigingen waar PURE Tennis actief is. Met het verzorgen van verenigingsmanagement ondersteunt hij verenigingen. Zo is hij ook VCL en Tenniskids-functionaris. Tevens manager van Tennishal Vinkenveld, waar hij verantwoordelijk is voor de baanverhuur en waar hij met de tennisschool een aantal activiteiten organiseert, zoals de winterjeugdcompetitie op de zondagen en het Vinkenveld Open in de voorjaarsvakantie.

Heleen van den Berg

Heleen werd in 1991 kampioen van Nederland in het damesenkelspel en reisde jarenlang de wereld rond om internationale toernooien te spelen. Na haar fulltime-carrière werd ze trainster op Hillegomse Tennisclub en later op TV de Boekhorst, waar ze ooit begon met tennissen en een ‘kind van de club’ is. Na een aantal jaren gewerkt te hebben voor tennisscholen Impact en Match, is ze sinds het voorjaar van 2013 weer terug op het oude nest. Heleen is een echt verenigingsmens, dat verklaart ook haar vele successen in competitieverband. Speelde jarenlang Eredivisie en werd meerdere malen landskampioen. Bouwde samen met Ewout aan het eerste mixteam van de Boekhorst en werd meerdere malen kampioen. Inmiddels speelt het team 2e klasse en is Heleen nog steeds als speelster, maar vooral als coach, een belangrijke kracht.

Is in het bezit van de A en B opleiding van de KNLTB. Daarnaast ook gediplomeerd sportmasseuse. Werkte ook bij L.J. Sport en is binnen het team dé expert op het gebied van rackets en bespanningen. Naast de tennislessen op de Boekhorst is ze erg actief als vrijwilliger. Zo is ze jarenlang toernooileider geweest van de open jeugdtoernooien op de Boekhorst. Beide toernooien zijn enorm populair onder de regionale jeugdspelers. Heleen zet zich ook in voor senioren-plus tennis. Sinds 2014 organiseert ze hier (introductie)cursussen voor. Sindsdien hebben veel ouderen kennis gemaakt met tennis en zijn ze inmiddels actief lid van de vereniging.

 

 

Kevin Noordermeer

Noordwijker Kevin gold jarenlang als één van de grootste talenten van Nederland. Hij werd zelfs Nederlands kampioen in de leeftijd t/m 16 jaar. Probeerde daarna als fulltime-speler door te breken en speelde meerdere nationale en internationale toernooien. Koos er in 2014 voor om zich te richten op een carrière als tennistrainer en behaalde in 2013 zijn A-licentie. Is een aantal jaren namens PURE Tennis hoofdtrainer geweest op TC Noordwijk, de club waar hij zelf zijn eerste tennisballen sloeg. Na een uitstapje van 1,5 jaar (Kevin werkte als trainer/coach met 2 jeugdtalenten in Spanje) is hij weer terug op het oude nest. Vanaf 1 april 2020 is hij gestart als hoofdtrainer op TV de Gevers. Daarnaast werkt hij met enkele talentvolle spelers binnen de tennisschool. Zijn ervaring als topspeler helpt hier natuurlijk bij. Nog steeds is Kevin als speler actief. Zo wint hij nog regelmatig categorie-2 toernooien in de regio en is hij een vaste waarde in het hoogste competitieteam van TV de Boekhorst. 

 

 

 

 

 

Floris-Jan Hinnen

Net als de overige trainers was ook Noordwijker Floris-Jan een groot talent als jeugdspeler van de Boekhorst. Hij volgde de bondsjeugdopleiding van de KNLTB. Naast tennis had hij echter nog een grote passie: voetbal. Hij koos uiteindelijk voor het voetbal en speelde jarenlang in de selectie van VV Noordwijk.  Rond z’n 20e besloot hij het tennis weer op te pakken. Hij bleek het nog niet verleerd te zijn, want hij werkte zich op van een categorie ‘8’ speler naar inmiddels een ‘3’, met als hoogtepunten zijn Masters titel in de ‘5’ in 2013 en een tweede plaats op de Masters ‘4’ in 2014. In 2013 voltooide hij de KNLTB A-opleiding en sindsdien is hij als trainer actief op TV de Boekhorst en sinds de winter van 2014 ook op TC Noordwijk. In 2016/2017 verbleef hij 8 maanden in Bahrein waar hij tennisles heeft gegeven. Tegenwoordig is Floris hoofdtrainer van TC Noordwijk. Daarnaast is hij ook gecertificeerd padeltrainer en geeft binnen de tennisschool padellessen en clinics.

 

Jeroen Joling

Net als de andere trainers gold ook Jeroen als talent en groeide hij uit tot een verdienstelijk speler in de regio Den Haag en Rotterdam. Vertrok na zijn middelbare school als 3-speler naar de Verenigde Staten om daar Collegetennis te spelen en te studeren. Studeerde uiteindelijk af als sportpsycholoog. Werd al snel coach van een collegeteam in de VS, waar al snel bleek dat hij over goede coaching kwaliteiten beschikt. Terug in Nederland behaalde hij zijn A en B licentie en ging hij werken voor Match Tennis Academy. Mede dankzij hem groeide de Academy uit tot een toonaangevende tennisschool voor toptalenten. Hij begeleidde meerdere Nederlandse jeugdkampioenen naar titels in binnenland en buitenland.
Nadat de Academy werd opgeheven begon hij een samenwerking met PURE Tennis, waardoor ‘zijn’ spelers samen kunnen trainen met die van de Boekhorst. Een win-win situatie. De samenwerking bevalt erg goed en inmiddels is Jeroen onderdeel van het team. Werkte ook veel als ‘travelling coach’ met jeugdtoppers en begeleidde o.a. de nationale selectie bij de Grand Slams en landenwedstrijden.