Trainers

Hieronder een korte beschrijving van de trainers die werkzaam zijn voor PURE Tennis:

Ewout Hinnen

Noordwijker Ewout Hinnen is de oprichter en eigenaar van de tennisschool. Hij begon met tennissen bij Casino in Noordwijk, waar hij vanaf z’n 15e al hielp met lesgeven aan kinderen. Op z’n 16e verhuisd naar TV de Boekhorst, waar hij uitgroeide tot een categorie ‘2’ speler die zich kan meten met de regionale top. Won o.a. de Leidse Tennis Masters in de 7, 5 en 3 en daarna meerdere 2-toernooien in het district. Speelde jarenlang competitie in het hoogste team van de Boekhorst, zowel op zaterdag als zondag. Hielp het eerste mixteam van de 5e naar de 2e klasse en werd met het herenteam op zaterdag twee maal landskampioen. Al 16 jaar is hij trainer van TV de Boekhorst en richtte in oktober 2013 de tennisschool op.

Ewout speelde na het behalen van zijn VWO een half jaar collegetennis in Amerika, waar hij tennis en studie combineerde. Studeerde daarna af aan de Johan Cruijff University in Amsterdam, een HBO opleiding aan de Hogeschool. Volgde daarna nog een Master ‘Business Studies’ aan de Universiteit van Amsterdam’, waar hij in 2012 afstudeerde met een scriptie over sportsponsoring. Als trainer heeft hij ook de nodige ‘bagage’. Behaalde zijn A en B licentie en staat ingeschreven voor de C-opleiding. Volgde daarnaast bijna alle applicatiecursussen van de KNLTB en de workshops Tenniskids 1 en 2.

Naast trainer op TV de Boekhorst is Ewout verantwoordelijk voor de gehele organisatie van PURE Tennis. Hij werkt nauw samen met de besturen en commissies van de verenigingen waar PURE Tennis actief is. Met het verzorgen van verenigingsmanagement ondersteunt hij verenigingen. Zo is hij ook VCL en Tenniskids-functionaris. Tevens manager van Tennishal Vinkenveld, waar hij verantwoordelijk is voor de baanverhuur en waar hij met de tennisschool een aantal activiteiten organiseert, zoals de winterjeugdcompetitie op de zondagen en het Vinkenveld Open in de voorjaarsvakantie.

Heleen van den Berg

Heleen werd in 1991 kampioen van Nederland in het damesenkelspel en reisde jarenlang de wereld rond om internationale toernooien te spelen. Na haar fulltime-carrière werd ze trainster op Hillegomse Tennisclub en later op TV de Boekhorst, waar ze ooit begon met tennissen en een ‘kind van de club’ is. Na een aantal jaren gewerkt te hebben voor tennisscholen Impact en Match, is ze sinds het voorjaar van 2013 weer terug op het oude nest. Heleen is een echt verenigingsmens, dat verklaart ook haar vele successen in competitieverband. Speelde jarenlang Eredivisie en werd meerdere malen landskampioen. Bouwde samen met Ewout aan het eerste mixteam van de Boekhorst en werd meerdere malen kampioen. Inmiddels speelt het team 2e klasse en is Heleen nog steeds als speelster, maar vooral als coach, een belangrijke kracht.

Is in het bezit van de A en B opleiding van de KNLTB. Daarnaast ook gediplomeerd sportmasseuse. Werkte ook bij L.J. Sport en is binnen het team dé expert op het gebied van rackets en bespanningen. Naast de tennislessen op de Boekhorst is ze erg actief als vrijwilliger. Zo is ze jarenlang toernooileider geweest van de open jeugdtoernooien op de Boekhorst. Beide toernooien zijn enorm populair onder de regionale jeugdspelers.

Heleen zet zich ook in voor senioren-plus tennis. Sinds 2014 organiseert ze hier (introductie)cursussen voor. Sindsdien hebben veel ouderen kennis gemaakt met tennis en zijn ze inmiddels actief lid van de vereniging.

Kevin Noordermeer

Noordwijker Kevin begon met tennissen op TC Noordwijk, toen nog ‘Bollenpark’. Hij gold jarenlang als één van de grootste talenten van Nederland. Hij werd zelfs Nederlands kampioen in de leeftijd t/m 16 jaar. Probeerde daarna als fulltime-speler door te breken en speelde meerdere nationale en internationale toernooien.

Koos er in 2014 voor om zich te richten op een carrière als tennistrainer en behaalde in 2013 zijn A-licentie. Is een aantal jaren namens PURE Tennis hoofdtrainer geweest op TC Noordwijk, de club waar hij zelf zijn eerste tennisballen sloeg.

Na een uitstapje van 1,5 jaar (Kevin werkte als trainer/coach met 2 jeugdtalenten in Spanje en reisde hiermee de wereld rond langs allerlei internationale toernooien) is hij weer terug op het oude nest. Vanaf 1 april 2020 is hij gestart als hoofdtrainer op TV de Gevers. Daarnaast werkt hij met enkele talentvolle spelers binnen de tennisschool. Zijn ervaring als topspeler helpt hier natuurlijk bij.

Nog steeds is Kevin als speler actief. Zo wint hij nog regelmatig categorie-2 toernooien in de regio en is hij een vaste waarde in het hoogste competitieteam van TV de Boekhorst.

Floris-Jan Hinnen

Net als de overige trainers was ook Noordwijker Floris-Jan een groot talent als jeugdspeler van de Boekhorst. Hij volgde de bondsjeugdopleiding van de KNLTB. Naast tennis had hij echter nog een grote passie: voetbal. Hij koos uiteindelijk voor het voetbal en speelde jarenlang in de selectie van VV Noordwijk.  Rond z’n 20e besloot hij het tennis weer op te pakken. Hij bleek het nog niet verleerd te zijn, want hij werkte zich op van een categorie ‘8’ speler naar inmiddels een ‘3’, met als hoogtepunten zijn Masters titel in de ‘5’ in 2013 en een tweede plaats op de Masters ‘4’ in 2014. In 2013 voltooide hij de KNLTB A-opleiding en sindsdien is hij als trainer actief op TV de Boekhorst en sinds de winter van 2014 ook op TC Noordwijk. In 2016/2017 verbleef hij 8 maanden in Bahrein waar hij tennisles heeft gegeven. Tegenwoordig is Floris hoofdtrainer van TC Noordwijk. Daarnaast is hij ook gecertificeerd padeltrainer en geeft binnen de tennisschool padellessen en clinics.

 

Jeroen Joling

Net als de andere trainers gold ook Jeroen als talent en groeide hij uit tot een verdienstelijk speler in de regio Den Haag en Rotterdam. Vertrok na zijn middelbare school als 3-speler naar de Verenigde Staten om daar Collegetennis te spelen en te studeren. Studeerde uiteindelijk af als sportpsycholoog. Werd al snel coach van een collegeteam in de VS, waar al snel bleek dat hij over goede coaching kwaliteiten beschikt.

Terug in Nederland behaalde hij zijn A en B licentie en ging hij werken voor Match Tennis Academy. Mede dankzij hem groeide de Academy uit tot een toonaangevende tennisschool voor toptalenten. Hij begeleidde meerdere Nederlandse jeugdkampioenen naar titels in binnenland en buitenland.


Nadat de Academy werd opgeheven begon hij een samenwerking met PURE Tennis, waardoor ‘zijn’ spelers samen kunnen trainen met die van de Boekhorst. Een win-win situatie. De samenwerking bevalt erg goed en inmiddels is Jeroen onderdeel van het team. Werkte ook veel als ‘travelling coach’ met jeugdtoppers en begeleidde o.a. namens de KNLTB de nationale selectie bij de Grand Slams en landenwedstrijden. Sinds 2020 is Jeroen ook werkzaam als Instroomtrainer namens de KNLTB, waarmee hij de jongste talenten uit de regio onder zijn hoede heeft..

Esther Hoek

Mijn naam is Esther Hoek en ben 45 jaar en woon al mijn hele leven in Voorhout. Ik heb het CIOS (een sportopleiding) gedaan.  Ik ben toen stage gaan lopen bij SVV ,27 jaar geleden, bij Jack Manuputty, waar ik heel erg veel geleerd heb van hem.

Daarna nog een paar jaar bij SVV lesgegeven, bij Dekker Tennis en bij OLTC  waarna ik weer naar mijn eigen cluppie Oosthout terug ben gegaan. Sinds Rob Ubink eigenaar is, geef ik daar les.  

Nu Tennispark Oosthout weggaat gaan (bijna) alle leerlingen en ik de overstap maken naar SVV. Een superleuke uitdaging maar ook wel spannend!   Ook de samenwerking met Pure Tennis van Ewout Hinnen is iets waar ik heel blij mee ben. Ik hoop dat er veel jeugd en senioren komen trainen bij ons. Ook lijkt me het leuk om sportdagen, tennisdagen, tenniskamp en wat leuke toernooitjes te organiseren voor de jeugd.

Verder over mij:  Ik woon samen met Mo Bougrine, hij is voetbaltrainer en we hebben samen 2 kinderen Jasmine 10 jaar  (handbal en tennis) en Mila 8 jaar (handbal en dansen). Ook geef ik handbaltraining aan wat jeugdteams bij HV Foreholte en Handbalschool Haaglanden.

Ik hoop dat we een leuke tijd tegemoet gaan en dat we mooie jaren met elkaar gaan beleven. Tot op de baan bij SVV!!

Laurent Tavernier

Hallo allemaal! Langs deze weg wil ik me graag even voorstellen. Ik ben Laurent en ben geboren en getogen in Frankrijk en heb daar tot mijn 25e getennist en mijn opleiding als tennisleraar gedaan. Helaas na constatering van een chronische knie blessure ( vooral met serveren ) heb ik besloten om volledig met competitie te stoppen  en mij te concentreren op het lesgeven ( maar wel blijven trainen als speler).

Naast het tennis heb ik ook veel gereisd en o.a. naast de Franse en Nederlandse taal spreek ik nu ook de Spaanse en Engelse taal. Drie jaar geleden kwam ik in contact met Ewout die ik toen alleen van naam kende aangezien zijn reputatie als speler in de bollenstreek en als trainer, op de vraag of ik met hem zou willen werken op parttime basis heb ik zonder enige twijfel ja op gezegd.

Ik werk al een jaar met Ewout samen naar volle tevredenheid en hoop jullie allemaal te verwelkomen namens PURE TENNIS, tot ziens en hoop jullie snel te zien op de tennisbaan.

Ben de Bruin

Noordwijker Ben de Bruin gaf jarenlang les op HTC Hillegom, in die tijd één van de grootste tennisverenigingen van Nederland.

Daarvoor heeft hij ook gewerkt als tennisleraar op LTC Lisse. Zijn opleiding genoot hij aan het CIOS te Haarlem en daarna de ALO. Hij behaalde zijn A en B licentie voor tennistrainer, maar ook voor fitness-instructeur.

In Noordwijk is Ben ook een bekende door zijn werk als gymleraar op de Witte School, waar hij al jaren werkzaam is.

In zijn actieve tennisperiode als speler gold ben als één van de grote talenten in de regio en schopte hij het tot niveau 3.

Ben geeft voor ons les op TC Noordwijk en NIJC Gevers.

Youri Negenborn

Noordwijkerhouter Youri begon met tennissen bij TV de Boekhorst, waar hij zijn eerste lessen kreeg van onze trainers Heleen en Ewout. Hij was een getalenteerde en zeer gemotiveerde jeugdspeler en besloot een aantal jaren full-time te gaan tennissen. Hij schopte het al snel tot een niveau-3 speler en speelde meerdere nationale toernooien. Toen gooide een slepende schouderblessure echter roet in het eten, waardoor hij moest stoppen met tennis.

Zo’n 7 jaar later is het toch weer gaan kriebelen en heeft Youri het tennis weer opgepakt. Hij volgde de KNLTB opleiding voor tennisleraar in ’20/’21 en is dus weer terug op het oude nest, maar nu ook als trainer! Youri combineert zijn werk als tennisleraar met zijn andere passie: muziek. Hij geeft drumlessen en speelt in een band. Youri staat voornamelijk op de Boekhorst, maar geeft ook een aantal lessen op TC Noordwijk en de Gevers.

Margot van den Haak

Margot is geboren en getogen in Noordwijk en is op haar 8e begonnen met tennis op de Boekhorst in Noordwijkerhout.

Jaren speelde ze in het eerste competitieteam van de Boekhorst, o.a. nog samen met trainers van PURE Tennis Heleen en Ewout. Ook was ze een actief toernooispeelster in district Leiden met niveau 3.

In Overveen volgde ze de CIOS sport opleiding en behaalde daar de licentie A en B van de KNLTB. Ze heeft veel tennisles gegeven op de Hillegomse Tennisclub en op TV Bennebroek. Daarnaast heeft ze in het verleden ook veel tennisreizen georganiseerd in Europa.

Margot vindt het erg leuk om weer terug te zijn op het oude nest op de Boekhorst, waar ze momenteel één avond in de week lessen geeft.