Informatie tennisles voor startende jeugd

Tennisschool PURE Tennis verzorgt de tennislessen op 4 tennisverenigingen in de regio: TC Noordwijk (Noordwijk aan Zee), TV de Gevers (Noordwijk Binnen), T.V. de Boekhorst (Noordwijkerhout) en S.V.V. (Voorhout). In totaal geven wij les aan meer dan 500 kinderen, waarvan de jongsten 5 jaar oud zijn. Dit doen wij met een enthousiast team van gediplomeerde en ervaren tennisleraren. Op onze site stellen zij zich graag aan u voor. Hieronder vindt u info omtrent trainingsmogelijkheden, kosten en benodigdheden.

Wanneer en waar vinden de tennislessen plaats?

In het zomerseizoen (april t/m september) worden alle lessen gegeven op de buitentennisbanen van onze verenigingen. In de winter (oktober t/m maart) geven we de meeste jeugdlessen in Tennishal Vinkenveld in Noordwijk en Tenniscentrum Frijlink in Noordwijkerhout. In de winter worden wordt er ook buiten lesgegeven. Al onze clubs beschikken namelijk over zogenaamde all-weatherbanen, die het hele jaar door bespeelbaar zijn. We werken met een cyclus van 18 lesweken per seizoen. In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven.

Kosten en opties

De kosten voor tennisles zijn afhankelijk van de groepsgrootte. Hoe groter de groep, hoe goedkoper de les p.p. Kosten voor 18 lessen (van een uur) variëren van €100 tot €250. In de winter zijn de lessen iets duurder, omdat er baanhuur voor de tennishal betaald moet worden. Mede door een bijdrage vanuit de vereniging voor deze baanhuur, zijn de extra kosten beperkt tot enkele tientjes. Hierdoor kan de les wel altijd door gaan en hebben we geen last van regen, wind en kou.

Op alle clubs wordt naast de reguliere tennislessen, de mogelijkheid gegeven om een tweede keer in de week tennisles te volgen tegen een sterk gereduceerd tarief. Veel kinderen volgen deze extra training. Deze is altijd buiten en bestaat uit wat grotere groepen. Een mooie gelegenheid om tegen een laag tarief lekker veel te tennissen. Ook privéles is mogelijk. Zie voor alle prijzen, opties en voorwaarden het inschrijfformulier en bijbehorende lesreglement op puretennis.nl.

Lidmaatschap tennisvereniging

Om les te kunnen volgen op één van onze verenigingen is een lidmaatschap van die vereniging verplicht. Als uw kind wil starten met tennis kunt u daarom het beste eerst bepalen van welke vereniging hij/zij lid wil worden. V.w.b. jeugd zit er niet veel verschil tussen de verenigingen. Alle drie de clubs hebben veel jeugdleden, competitieteams voor alle leeftijden en zijn erg actief met de jeugd. Vaak wordt er gekozen voor de dichtstbijzijnde vereniging of komt iemand met een vriendje/vriendinnetje mee. U bent altijd welkom om te komen kijken op de vereniging en kijk ook eens op de websites van de clubs. Bij twijfel over de keuze kunt u altijd even met ons overleggen.

Als lid ontvang je een pasje waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van de buitenbanen, bijvoorbeeld om vrij te spelen met andere leden. Daarnaast ben je automatisch lid van de KNLTB en kun je meedoen met competities en toernooien. Ook kun je meedoen met allerlei leuke activiteiten die de jeugdcommissie organiseert. De prijzen voor contributie zijn te vinden op de sites van de verenigingen en zijn afhankelijk van de leeftijd tussen €50 en €100 per jaar.

Benodigdheden

Voor een proefles kun je van ons een tennisracket lenen, maar uiteindelijk dient iedereen een eigen racket aan te schaffen. Ook tennisschoenen en sportkleding zijn nodig. Bij De Lange Sport in Noordwijk en L.J. Sport in Sassenheim krijg je goed advies over tennismaterialen. Ook onze trainers kunnen adviseren. Vaak wordt er door de vereniging een clubshirt en/of sweater aangeboden.

Proefles

Om te kijken of uw zoon/dochter tennis écht leuk vindt, is het mogelijk om een keer een gratis proefles mee te doen. Meestal vlak voor een nieuw seizoen bieden we proeflessen aan voor nieuwe jeugdleden, vaak via Sjors Sportief. Ook gedurende een seizoen is het vaak wel mogelijk om een gratis proefles mee te doen. Als uw kind enthousiast is na de proefles, kunt u hem/haar inschrijven voor tennisles via puretennis.nl en los daarvan als lid van een vereniging via de site van de vereniging. De inschrijving voor de zomertraining sluit meestal begin maart en aanmelden voor de winter kan tot begin september. Om tussentijds in te stromen kunt u contact opnemen via info@puretennis.nl en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ewout Hinnen via info@puretennis.nl.

Hopelijk tot snel op de tennisbaan!