Bespanservice

Materiaal is van groot belang om met plezier en succes te kunnen tennissen. Hierbij hoort een goede bespanning. Veel tennissers besteden hier nauwelijks aandacht aan. Dit kan, met name bij ouderen, leiden tot blessures. PURE Tennis adviseert welke bespanning goed voor u is en zorgt ervoor dat uw racket snel bespannen wordt.

Uw racket weer als nieuw!

Voor iedereen die met regelmaat op de baan staat is het van belang om regelmatig je racket te laten controleren. Veel mensen denken, dat zolang de snaren nog niet door zijn, het prima is er mee door te spelen. Dit is echter een misverstand. Is het niet in het belang van je eigen comfort, dan is het wel in het belang van het speelniveau, de snaren in optimale conditie te houden.

Ook in periodes dat je weinig of niet tennist zullen de snaren hun spanning verliezen. Verder loopt de spanning terug onder invloed van het UV licht en weersomstandigheden. Een snaar droogt na verloop van tijd uit en verliest zijn elasticiteit. Dus ook zonder snaarbreuk is het van belang je snaar regelmatig te laten vervangen.

Een stelregel is:  1x per week spelen =  1x per jaar een nieuwe snaar, 2x per week spelen = 2x per jaar een nieuwe snaar, enzo …

Ter informatie

Wij streven ernaar binnen 24 uur het racket klaar te hebben. Als er speciale wensen zijn dan kunnen wij daar natuurlijk voor zorgen.

Voor het bespannen van uw racket kunt u bij alle trainers van PURE Tennis terecht. Voor specifieke vragen kunt u mailen naar onze expert op dit gebied: Heleen van den Berg.